Najboljši in najmočnejši električni skiro


najmočnejši električni skiro

Električni skiroji se pri nas že nekaj časa zelo priljubljeno vozilo in v tem samo še rastejo. Na trgu je zato že ogromno izbire za električne skiroje, med katerimi najdemo klasični električni skiro, ki ima moč motorja do 250 W. Potem je tu že malo močnejši električni skiro, katerih motor ima moč do 1000 W z enim pogonom. Teh je na trgu največ in so tudi najbolj priljubljeni. Potem pa je tu še najmočnejši električni skiro. Tak skiro ima velikokrat dvojni pogon, njegova moč pa presega 1000 W.

Kaj opredeljuje najmočnejši električni skiro

Kateri skiro je najmočnejši, je težko vprašanje. Ogromno električnih skirojev ima dober motor. Tu pa je potem potrebno upoštevati še moč baterije in ostale tehnične lastnosti električnega skiroja, da se določi najprimernejši skiro za vaše potrebe. Ti električni skiroji imajo zaradi svojih sposobnosti tudi višjo ceno kot klasični in malo močnejši električni skiroji.

Čeprav lahko najmočnejši električni skiro doseže hitrost tudi do 100 km/h, se pa je treba zavedati, da v Sloveniji zakon za električne skiroje še ni urejen, tako da je težko določiti točno dovoljeno hitrost. Večina električnih skirojev je omejenih na 25 km/h. Prav tako naj bi uporabniki električnega skiroja nosili čelado, ki pa jo premalokrat vidimo v praksi. Če ste lastnik močnejšega skiroja in se peljete hitreje, je zaradi vaše varnosti pametno premisliti o nošenju čelade.

Kakšen najmočnejši električni skiro izbrati

Na trgu je ogromno električnih skirojev z najboljšimi tehničnimi lastnostmi. Zavedati se je treba, da so spodaj omenjene lastnosti izvedene v najboljših razmerah, zato jih je treba vzeti z rezervo. Če se omeni nekaj različnih skirojev:

  • ECO Speed električni skiro – ima omejeno hitrost je do 25 km/h, čeprav je maksimalna hitrost do 65 km/h, potujete pa lahko do razdalje 60 km. Na njem se lahko vozi oseba, katere teža ne presega 150 kg. Z močjo motorja 2000 W in zgornjimi lastnostmi, ki so določene na podlagi različnih testov, ta električni skiro že spada med najmočnejše.
  • Kaabo Mantis PRO električni skiro – prav tako je hitrost omejena na 25 km/h, čeprav bi lahko električni skiro zmogel peljati tudi 65 km/h. Potuje lahko do razdalje 90 km, njegov motor pa je močan 2000 W. Ta skiro ima malo manjšo nosilnost in sicer 120 kg.
  • Električni skiro SXT PRO+ – električni skiro lahko doseže hitrost tudi do 80 km/h. Odvisno od vožnje lahko skiro prevozi do 50 km in sprejme obremenitev do 120 kg. Ta skiro ima dvojni motor z močjo 1800 W, torej skupno kar 3600 W.
  • Dualtron X2 – zagotovo najmočnejši električni skiro na seznamu, ki je namenjen tistim, ki si res želijo adrenalinske vožnje. Hitrost, ki jo lahko doseže je kar 110 km/h, čeprav pa je hitrost omejena na 25 km/h. Pohvali se lahko z močjo motorja 8300 W in doseg skiroja je tudi do 120 km. Največja teža osebe, ki lahko električni skiro vozi je 120 kg.

Vidimo torej, da so tudi med najmočnejšimi električnimi skiroji lastnosti različne. Potem se je treba odločiti, katera tehnična lastnost nam je najbolj pomembna. Velikokrat namreč ena boljša lastnost, pomeni malo manj slabo drugo lastnost. Tu je potem stvar osebne odločitve, kaj nam več pomeni.

Recent Content