Najboljša in najvarnejša čelada za električni skiro


čelada za električni skiro

Kot vsak voznik ali kolesar, ne glede na to, ali je hiter ali električen, je tudi za vas izredno pomembno, da uživate v vseh prednostih vožnje. Najpomembnejši del varnosti je seveda čelada za električni skiro. Čelada ščiti glavo pred poškodbami zaradi padca ali udarca s predmeti v višini glave, kot so veje dreves in podobno.

Zakaj moramo nositi čelado med vožnjo z električnim skirojem

Nositi čelado vsakič, ko greste na pot s svojim skirojem, naj vam postane navada. Tako kot samodejno posežete po varnostnem pasu v avtomobilu, bi morala tudi vaša roka nezavedno poseči po čeladi vsakič, ko se vam mudi na vožnjo s skirojem.

Ne smete biti samokritični in misliti, da ste videti smešno, če nosite čelado. Za vaše življenje je pomembno, da poskrbite za zaščito glave. Nesreče se lahko zgodijo kadar koli. Ne pozabite, da se na električnem skiroju premikate veliko hitreje in vaše telo je bolj izpostavljeno nevarnostim. Čelada za električni skiro vam lahko dobesedno reši življenje.

Kar zadeva trden videz starejših čelad, so oblikovalci ustvarili nekaj neverjetno modnih čelad v vseh vrstah oblik in barv. Sodobne čelade so narejene tako, da zadovoljijo potrebe vseh voznikov električnih skirojev, od službene vožnje do mladih uporabnikov, ali tistih na športnih vikend izletih in podobno. Še več, modeli čelad se razlikujejo tudi glede na dejavnost.

Obstajajo trije osnovni modeli čelade, kot so pol lupine, celoten obraz in hibridi. Pravilno nameščena čelada za električni skiro mora biti trdna in udobna, ne da bi omejevala gibanje, vid, sluh ali dihanje.

Pri izbiri med modernimi čeladami je treba upoštevati tudi materiale, iz katerih so izdelani. Ti materiali poleg tega, da vplivajo na ceno čelade, zagotavljajo tudi različne stopnje zaščite pred udarci.

Čelada za električni skiro – s pol lupine

Čelada s pol lupine vam omogoča, da med vožnjo uživate v vetru, ki vam boža obraz. Te čelade imajo retro videz in občutek. Ker ne pokrivajo celotne glave, so najlažje vrste čelade. Pol lupine ne ščitijo celotnega obraza, so pa tudi bolj vsestranske, ko gre za vidno polje in prezračevanje. Cena take čelade je od 30 € pa vse tja do 80 €.

Čelada za električni skiro- za celoten obraz

Čelade za cel obraz so najboljša zaščita pri vožnji z električnim skirojem. To še posebej velja, kadar vaša običajna pot vključuje interakcijo z drugimi udeleženci v prometu, kot so avtomobili, tovornjaki, motorna kolesa, kolesa, pešci in drugi kolesarji in rolkarji.

Čelade, ki prekrijejo cel obraz, pokrivajo tudi celotno glavo, obraz, usta in brado. To pomeni, da so to tudi najtežje čelade. Vprašanje, s katerim se potem soočate, je, ali ste za dodatno varnost pripravljeni izgubiti nekaj udobja?

S temi čeladami je vaša glava zaščitena v vseh smereh in pod vsemi možnimi koti. Zaščiteni ste tudi pred izstrelki mrčesa, prav tako pa pred majhnimi skalami in kamni z ulice, ki jih nenamerno odbija sila avtomobilov, tovornjakov in motornih koles.

Čelada za električni skiro, ki prekriva vaš obraz pred škodo, ki jo ti določeni predmeti lahko povzročijo, zlasti vašim očem, je čudovita izbira. Zaščiteni ste tudi pred vetrom, ki povzroča solzenje oči, s tem pa tudi vašo vidljivost. Cena takšne čelade je odvisna od več dejavnikov, kot so barva, dizajn, teža, material. Za dobro čelado lahko odštejete tudi nekaj več kot 100 €.

Električne čelade za skiroje so zasnovane kot zaščitna oprema, a le za enkratni udar oziroma poškodbo. Pena, ki vas ščiti pred udarcem, je zasnovana tako, da se zdrobi pod pritiskom, ne da bi se povrnila v prvotno stanje. Torej, ko je del pene zdrobljen, ne bo dal enake zaščite pri naslednjih nezgodah in je čelado treba zamenjati.

Recent Content