Ali so dodatki za električni skiro nujni?


Dodatki za električni skiro niso obvezni, vendar, ker se vozite s skirojem med ljudmi ter po urejenih mestnih površinah, je zelo dobro, da imate na glavi varno čelado in na skiroju LED luči, odsevnike in zvonec. Tako boste vi v prometu bistveno bolj varni in drugi vas bodo hitreje opazili, ker je e-skiro zelo tiha in hitra naprava. Dejansko po našem zakonu niti ni dovoljena. Nekateri dodatki za električni skiro niso tako nujni, so pa zaželeni, kot so fluorescentne pnevmatike za boljšo vidljivost, ključavnica in pas za nošenje skiroja na ramenu.

Kateri dodatki za električni skiro so zelo priporočljivi?

Najprej naj povemo, da je res dobro imeti na glavi varno čelado, zaradi morebitnega padca ali naleta na drugo vozilo. Na skiroju ste zelo ranljivi. Glava pa je najbolj na udaru in pretres možganov ter počena lobanja sta lahko smrtno nevarna. Če nimate ščitnikov za kolena in komolce, ni tako hudo, ker se okončine hitro zacelijo tudi, če gre za zlom.

 dodatki za električni skiro

Priporočamo pametno čelado z LED lučmi spredaj in zadaj. Spredaj so luči uporabne zaradi boljše vidljivosti ponoči, zadaj pa so rdeče luči, ki opozarjajo druge udeležence v prometu, ki se vam približajo s hrbta in da vozite pred njimi. Tako se vam ognejo.

Odsevniki so super dodatki za električni skiro, ki jih lahko namestite na blatnike in ob straneh e-skiroja, da ste v prometu še bolj vidni od strani. To bo vašo varnost gotovo še povečalo.

Zvonec je skoraj nujen, če se gibljete med pešci in kolesarji ter motoristi, ker vas nihče ne bo slišal, da ste zadaj, ker je električni motor neslišen. Zato je super, da imate e-skiro opremljen tudi z zvoncem, s katerim boste udeležence opozorili na sebe, če boste zašli v tako situacijo, ki lahko postane nesreča.

Koristni dodatki za e-skiro

Žal se dogajajo kraje e-skirojev, ker niso poceni in so vedno bolj zaželeni. Težko se jih tudi dobi, ker so zaloge večinoma pošle. Da bi bil vaš skiro varen pred krajo, je najbolje, da si omislite proti vlomno ključavnico, ki ima unikaten ključ. Narejena je iz jeklenega materiala, ki ga ni mogoče z ničemer presekati in uničiti. Tudi sama ključavnica je na spoju narejena tako, da se vanjo ne da vdreti. Zato nikar ne izgubite ključa, saj ni možno narediti njegove kopije.

Super dodatki za električni skiro so tudi naramni pasovi za nošenje e-skiroja. Pridejo prav takrat, ko skiro enostavno zložite in ga odnesete v stavbo, klet, na vlak ali avtobus ali pa po stopnicah v mestu, kjer ni druge poti. Ti pasovi so narejeni tudi kot lep moden dodatek.

Na skiro lahko namestite tudi fluorescentne pnevmatike, rumene ali rdeče barve, ki se svetijo predvsem v slabih oblačnih dneh in ponoči. Ne samo, da zagledajo zelo atraktivno in se bo vsakdo ozrl za vami, tudi boste še bolj vidni v prometu. Tako da imajo kar dvojno funkcijo.

Nenazadnje so zelo zanimiv dodatek nepremočljive vodoodporne torbe, ki so posebej narejene za skiroje, da se jih lahko namesti na krmilo. Vanje lahko pospravite drobnarije, da ne nosite s seboj nahrbtnikov. Še posebej je to praktično poleti, ko nimamo niti žepov.

Recent Content